top of page

Užitočné aplikácie pre deti



Dnes vám dám pár tipov na super hry a aplikácie pre detičky, ktoré im môžete bez obáv ukázať. Dostali sa do môjho zoznamu lebo sú alebo milé alebo edukatívne:


1. E-knihy

Moje prvé odporúčanie sú e-knihy pre deti. Dnes je už na trhu plno ilustrovaných detských e-kníh, ktoré na tabletoch krásne vyznievajú. Čítajte deťom každú voľnú chvíľu a budete tak podporovať ich obrazné myslenie a porozumenie hovoreného slova. Tales With Gigi je skvelá aplikácia, kde sú narozprávané tradičné rozprávky po anglicky, španielsky, dokonca aj bulharsky.


2. Z rozprávky do ... hry

PBS je televízny kanál, ktorý už desaťročia produkuje kvalitné animované veci pre deti. Dávajú si záležať. Určite poznáte opičku Georgea alebo zajačika Arthura. Na webstránke PBS Kids môžete nájsť hry a aktivity spojené s týmito a mnohými ďalšími postavičkami, ako napríklad Buddy z Dinosaur Train. A trochu angličtiny v kontexte deckám len prospeje.



Disney stále robí krásne rozprávky. V Google Play Shop na svojom Androide si môžete pozrieť ich ponuku jednoduchých hier inšpirovaných princeznami z Frozen, rybičkou Nemo alebo najnovšie hlavolam s guličkami spomienok z Inside Out.



3. Česko-slovenské

V slovenčine veľa hier nie je, ako sa zdá. Jedna, navrhnutá na rozvoj reči, teda logopedická, sa volá Speekle. Je to seriózny softvér, dostupný pre PC aj Android - papagáj Squak a trpasĺík Goldie naučia deti rozlišovať zvuky, zafixovať sykavky a veľa ďalšieho. Ešte som zistila, že aj časopis Včielka je na iPade. Neviem, ako to tam funguje, lebo iPad sme si ešte nezaslúžili, ale ak vy s ňou máte skúsenosť, prípadne, ak poznáte nejaké ďalšie hry v slovenčine, podeľte sa nami v diskusii.

Po česky máme hier trošku viac - na iPad urobil niekoľko edukatívnych hier pre deti Jan Friml - Šikovné alebo Rozpustilé básničky decká potešia a češtinu iste zvládnu.



4. Tak všeobecne

Digitálne obdoby stolných hier ako šachy, pexeso či puzzle sú skvelé stiahnuté na tablete - môžete ich brať so sebou, ak sa vám kartónová krabica nezmestí do kabelky.


5. A nezabudnite...

Z času na čas aj poriadne preteky na motorkách alebo formulách, prípadne iné "frajerské" hry padnú chlapcom vhod.




Môže vás zaujať...
Archív
bottom of page